Uitvaartkisten

Houk maakte zijn eerste uitvaartkist voor zijn grootmoeder.
“Ik wil niet tussen zes plankjes liggen” zei ze, dus maakte Houk een ovale kist, De Afronding.

Houk zegt hier zelf over: “Rond is zoals het leven. De dood is voor mij een bevrijdende gedachte. Dat het leven eindig is maakt het voor mij juist zo boeiend. Door het maken van uitvaartkisten ben ik heel bewust bezig met het leven in het nu. Met hout, lijm en met mijn eigen geef ik vorm aan de vergankelijkheid. Met liefde maak ik boten voor de reis naar Neverland.”

Mag je zomaar zelf een uitvaartkist laten maken?
U geeft uw leven op alle mogelijke manieren zelf vorm, dus waarom zou u dat niet ook doen met uw dood? Bij Houk Maakt Het kunt u rekenen op een respectvolle en persoonlijke benadering. Houk denkt met u mee over de vorm die u het mooist vindt voor uw laatste rustplaats.

Aan welke wettelijke eisen moet een uitvaartkist voldoen?
Sinds 1 januari 2013 zijn er geen specifieke landelijke eisen meer voor een uitvaartkist. Wat nog wel geldt is artikel 4 van het Besluit op de lijkbezorging, waarin staat dat kisten alleen mogen worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die het doel van begraving niet belemmeren. De kisten van Houk Maakt Het voldoen aan deze eis.

Wordt een zelfontworpen kist vergoed door de uitvaartverzekering?
In de meeste gevallen wel, maar de hoogte van het bedrag dat wordt vergoed hangt af van de verzekering die u heeft. Uw verzekeraar kan u hier meer over vertellen.